14 september 2013
10:00

Öja FF Blå

Referat: IFK Klagshamn Gul - Öja FF Blå

Det finns förluster, tunga förluster och mycket tunga förluster. Den känslan som man hade med sig av planen i Klagshamn i förmiddags är definitivt av den senare sorten. Öja FF Blå spelade rätt efter alla konstens regler men oturen grinade oss rakt upp i nian. Det blev förlust mot IFK Klagshamn Gul med 2-1 trots ledning en bra bit in i andra halvlek.

Vilket fantastiskt sensommarväder vi har! Öresund glittrade läckert och välkomnade oss med stiltje trots fotbollsängens geografiskt utsatta läge. Ängen ja, bättre gräsplaner har man ju spelat på... Första halvlek startade bra för oss med mycket bollinnehav och offensiva attacker längs båda kanterna. Hemmalaget hade endast några enstaka skott som Wahlfrid i kassen lugnt tog hand om. Efter en snygg attack blev Casper Nilsson brutalt fälld med straff som följd. Fram stegade Viktor som pricksköt in ledningsmålet högt upp i nätmaskorna. Vad skönt! Äntligen fick vi ta ledningen i en match..

I paussnacket lyfte vi fram alla de positiva bitarna vi visade under första halvlek. Nu skulle vi fortsätta att trumma på och försöka bli ännu hetare framför mål. Det började också bra i andra. Theos inspel nådde Valdemar som vinklade bollen precis utanför och Malte hade ett skott tätt utanför stolpen. Så rullade det på. Klagshamn stack upp i ett fåtal attacker men kom aldrig fram till några egentliga farligheter innan...

Med en handfull minuter kvar av tillställningen kom ett chansskott från långt håll som trillade in ovanför Wahlfrid och kvitteringen var ett faktum. Attack framåt nu Öja och strax senare var vi millimeter från ett ledningsmål då Malte snyggt spelade bollen snett inåt bakåt och träffade då en Klagshamnsspelare vars styrning rullade precis utanför stolpen. Istället var det hemmalaget som skulle få det sista ordet. En strumprullare/lyftning/touch/lobb/rotation skulle avgöra fighten på några sekunders övertid. Slutresultat: 2-1 förlust, trots så bra spel! Det var inte alls rättvist!

Killar, ni ska vara riktigt stolta över er insats idag! Ni gjorde allt ni kunde för att vinna matchen men vissa dagar vill det sig bara inte... Vi tar självklart nya tag, eller hur? Vi ses på måndag då det är match för Öja FF Gul samt träning för resterande killar.